Technische ontwikkeling, verbetering en vernieuwing zijn essentiële onderdelen van uw bedrijf.

Wilt u meer uit uw machines halen of wilt u op een andere manier gaan produceren?

Onze engineers denken en ontwikkelen met u mee, wij spreken immers dezelfde taal.
EnVeCo maakt dat wat niet te koop is in de markt, een unieke en pasbare oplossing speciaal voor u.

Engineering bij EnVeCo

Bij engineering denk aan:
- 3d ontwerpen & gedetailleerde tekeningen
- Prototype ontwikkeling: nieuwe of bestaande producten
- Reverse engineering: Van bestaand product naar tekening

Hoe doen we dat?
Samen bespreken we tegen welke uitdaging u in de productie aanloopt. U kent het eindproduct het beste, samen maken we het machineonderdeel!

De kennis op het gebied van fabricage, materiaal, materiaal behandelingen en toleranties alsook de expertise uit onze andere disciplines, zetten we in het engineering proces effectief in.

We starten met het tekenen van de mogelijke oplossing in AutoDesk Inventor, AutoDesk Fusion 360 en presenteren het prototype aan u in 3D. Testen, testen testen totdat het aan alle wensen voldoet alvorens de productie start. In het gehele proces werken we nauw samen zodat u weet waar we staan, wat er nodig is en wat er nog moet gebeuren.
We bieden ook de mogelijkheid om al uw spareparts op tekening te zetten.

 

banner engineering

 KLANTEN OVER ENVECO


EnVeCo bij RockWool

RockWool maakt deel uit van de RockWool Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren zij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen. Met ongeveer 11.700 collega's in meer dan 39 landen zijn zij wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.

De inzet:
EnVeCo is gevraagd door RockWool om een trap te maken op een lager gelegen dak dat omgeven is door hoge panden. De gehele constructie hiervan is door EnVeCo ontwikkeld en uitgevoerd, volledig op maat. De volgende fases werden doorlopen:

  1. Inmeten van de locatie waar de trap kwam te staan
  2. Uitwerken en tekenen van de trap
  3. Vervaardiging van de trap
  4. Plaatsen van de trap op locatie


Het maatwerk zit in de diagonale plaatsing van de trap waardoor er halverwege een bordes gerealiseerd kon worden. De trap rust niet op het dak in verband met eventuele beschadigingen en toekomstig vervangen van dakleer. Ook is de trap gedeeld in handelbare stukken zodat deze met 2 personen geplaatst kon worden.

Waarom EnVeCo
De reden waarom we kiezen voor EnVeCo is omdat ze een totaaloplossing kunnen bieden. EnVeCo produceert en construeert niet alleen wat we vragen, maar denken mee om de oplossing zo efficiënt mogelijk te maken. Ook zaken waar wij niet bij stil staan, maken zij inzichtelijk. Prettig om op deze manier ontzorgd te worden.


“EnVeCo kijkt verder dan het product,
ze leveren een oplossing

 
MGG blerick2MGG blerick

 


 

EnVeCo bij MGG

Sinds de oprichting in 1945 loopt MGG voorop in de aluminiumgieterij branche. MGG heeft een reputatie op het gebied van constante innovatie met betrekking tot de auto-industrie en andere industriële takken. MGG beheerst de kunst van het vormgeven van vloeibaar aluminium tot complexe gietstukken die mechanisch worden bewerkt en samengesteld tot hoogwaardige producten.

De inzet:
MGG heeft ons gevraagd om een ontkorrel manipulator te maken. Een essentiële machine om achtergebleven straal korrels weg te halen. Nadat de gietstukken gegoten zijn worden ze gestraald om bramen en oneffenheden te verwijderen.
Omdat gietstukken zwaar en onhandelbaar zijn is ons gevraagd om een machine te ontwikkelen die 4 gietstukken onder diverse hoeken kan houden en bewegen.
Hierbij is de veiligheid heel belangrijk, als er iemand in de machine staat of loopt mag de machine niet gaan draaien. De gehele machine is in huis ontworpen met Autodesk Inventor zoals ook de fabricatie van de complete installatie.
MGG heeft de machine werkend afgenomen en is daarna door EnVeCo monteurs in de lijn geplaatst en in werking gesteld.

Waarom EnVeCo
De reden waarom we kiezen voor EnVeCo is omdat ze de expertise allemaal onder 1 dak hebben. Het ontwerp wordt middels de nieuwste technieken getekend waardoor je als klant goed kunt zien wat er geproduceerd gaat worden en of het aan onze eisen voldoet. Fijn om één gespreks- en kennispartner te hebben tijdens het gehele traject.


“Van compleet ontwerp
tot aan complete installatie

 
MGG blerick2MGG blerick

 


 

EnVeCo bij Wienerberger

Wienerberger is wereldwijd de grootste producent van keramische bouw- en bestratingsmaterialen: gevelbakstenen, binnenmuurstenen, raamdorpels, straatbakstenen en dakpannen. Wienerberger Nederland heeft 19 productielocaties. Het hoofdkantoor staat in Zaltbommel. In totaal werken er 1.000 collega’s aan de mooiste keramische producten.

De inzet:
EnVeCo is gevraagd door Wienerberger om hun verschillende dakpansoorten te scannen, modelleren en het parametrisch maken van deze pannen.
Vroeger werden de pannen met de hand gevormd naar dakpannen, tegenwoordig is dit proces volledig gedigitaliseerd. Middels een 3D scan wordt de data van de pan, de zogenoemde puntenwolk, omgezet naar een volledig parametrisch model. Hierdoor kan er op het kleinste detail modificaties aangebracht worden. Wienerberger kan hierdoor, vanaf de eerste persing tot de miljoenste pan, een continue kwaliteit leveren. Wanneer de vormen opnieuw geproduceerd moeten worden, kan er weer een exacte kopie gereproduceerd worden.

Waarom EnVeCo
De kracht van keramiek is de wereld waar in wij leven. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en het bakproces van onze pannen speelt hierbij een grote rol. Om dit zo efficiënt, kwalitatief en duurzaam mogelijk te kunnen doen, hebben we EnVeCo ingeschakeld om ons te helpen bij het engineeringsstuk.


“EnVeCo helpt ons de kwaliteit
te leveren waar wij voor staan

 

 

 

copyright 2024 EnVeCo